Alle kan tegne! Klipp ut foto fra et blad og doodle/drodle rundt fotoet. God introduksjon til tegning for å vise elevene at alle kan tegne. Fint opplegg til en dobbelt time i K&H.
Digital henterebus Genial aktivitet som er praktisk og moro. Den er moro å være med på , samtidig som den lærer elevene å følge med på instruksjon og leke med ord og uttrykk. Aktiviteten kan lett gjøres nettbasert. Den kan også være elevstyrt.
14-ukers nettserie med David Attenborough David Attenborough utdanner elever mens skolene holder stengt i ekslusiv geografiserie.
Ligg på pulten og lytt til musikk! Elevene trener på lytteferdigheter mens de slapper av på pulten med lukkede øyne.
Digital lesebestilling Lesebestillinger er en fin måte å få elever til å lese høyt på og til å få et overblikk over måten de leser teksten på. Her er en morsom måte å gjøre den på digitalt.
Hvordan plystre høyt uten fingre. Hvordan plystre høyt uten å bruke fingre? Ett nytt tema i spalten "Lær en ny greie".
Jorden er flat og andre verdenskrig har ikke skjedd! Elevene lager presentasjon om konspirasjonsteorier for å lære om kildekritikk og kritisk tenkning
Eventyr: God dag mann, økseskaft Eventyret "God dag mann, økseskaft" er et eventyr som er kort, med relativt enkelt, men gammeldags språk. Disse ordene kan elevene selv lett kan finne ut av ved hjelp av google. Ved å undersøke de vanskelige ordene, kommer hovedpoenget og det humoristiske med eventyret frem. Jeg har delt opplegget i to økter, men det er bare et forslag 🙂 Opplegget kan gjøres på skolen, digitalt eller som lekser. Dette undervisningsopplegget passer nok best for 7.trinn, men kan forenkles og gjennomføres for de lavere trinnene eller utvides og kjøres for eldre elever.
Bli en ryddehelt Med dette undervisningsopplegget får elevene lært noe nytt, øvd på å følge en instruksjon, hørt engelsk og forhåpentligvis blitt litt mer organiserte.
Krabb rundt et bord! Gi elevene i oppgave å krabbe rundt bordet! På gulvet? Nei, nei, nei. Rundt bordplata, så klart! Elevene dokumenter med en videocollage.
Skolekino – Bruk film i undervisning Pedagogiske opplegg til filmer som er aktuelle å bruke i undervisningen, hjemmeskole og som skolekino.
GRATIS: Aftenposten Junior Aftenposten Junior er gratis i denne korona-perioden. Last ned Magasin+ og les i vei!
Portrett i blandingsteknikk – noe mer enn et foto En utrolig morsom oppgave for både lærer og elever, som kan tilpasses ulike teknikker og medium man ønsker fokus på. Her kan man jobbe digitalt, med collage, kontraster, fargesirkelen og hva enn man måtte ønske. Produktene blir supre gaver eller dekorasjoner elevene kan ha selv.
BRAIN TEASERS Grubliser om engelske ord og uttrykk! Perfekt for å dele ut til elevene nå i disse innetider. Lykke til!
Me and my family Elevene øver på å skrive engelsk, norsk eller samisk ved å fortelle om seg selv og presentere seg til en medelev.
LEK: Dessert Island En utrolig artig, engelsk lek, hvor elevene får trent på å snakke engelsk. Resulterer alltid i mye latter!
APP: Plickers Plickers er et fantastisk formativt verktøy som kan brukes til alt fra å kartlegge underveisforståelse og sluttkunnskap til digitale exit-kort og oppmøtesjekking!
Hvordan bruke Google Classroom Åtte informative YouTube-videoer som forklarer alt man trenger å vite for å bruke Google Classroom!
APP: No Hands Denne appen lager et lite og hendig vindu du kan plassere hvor du vil på SmartBoarden. Du eller en elev kan trykke på firkanten, og den gir deg navnet på en tilfeldig elev.
Koronaviruset forklart & hva du bør gjøre! Denne videoen tar for en kort forklaring på hva et virus er og hva som er spesielt med Covid-19. De forklarer med fine visualiseringer hva som skjer i kroppen dersom man blir smittet, og hva vi kan gjøre for å forhindre dette.
TID: Historien og fremtiden til alt Denne videoen tar for seg hele verdenshistorien på under ti minutter, og setter virkelig menneskets historie i perspektiv. Kanskje kan elevene lage noe slikt selv?