Bombe

BOMBE!

Bombe er en læringsaktivitet der en skriver en haug med oppgaver på ispinner(har også brukt kort, lapper, postit og pogs), og legger dem i en haug. På omtrent hver 6. pinne skriver en BOMBE!

Eksempel med en gangebombe: 
En elev trekker en pinne der det står 5*7= _  . Medelever skal fungere som dommere og rette på eleven om den sier feil. Svarer en riktig får en beholde pinnen og svarer en feil så må en legge pinnen tilbake i haugen. 
Om eleven trekker en pille der står bombe på må den legge tilbake pinnen og alle pinnene en har fått samlet tilbake i haugen. 

Slik spillet er lagt opp  trenger lærer ikke være tilstedet og derfor er det en ypperlig stasjonsaktivitet som aldri går tom for oppgaver.

I barneskolen har jeg brukt bomber til engelskgloser og mengdetrening på matteoppgaver.

På ungdomskolen og i egne studier har jeg omformulert oppgaven til “forklar begrepet: ” med blandede resultater. Noen grupper diskuterer livlig, mens andre grupper ikke har rettet på hverandre. Da har jeg hatt to eller tre bomber klare med forskjellige nivåer til de som gjør seg raskt ferdig med oppgaver i samfunnsfag, naturfag eller KRL.

Updated on 21. mars 2020

Hva synes du, var dette nyttig?

Relatert innhold

Comments

    1. Du er kanskje for ung, men det var noen runde pappskiver med motiv en kunne samle på og spille med 🙂

Gi din kommentar