1. Home
 2. Naturfag
 3. 5. - 7. trinn
 4. Periodisk Battleship
 1. Home
 2. Naturfag
 3. Periodisk Battleship
 1. Home
 2. 8. - 10. trinn
 3. Periodisk Battleship

Periodisk Battleship

Periodisk Battleship

Hva går det ut på?

Bruk periodesystemet som brett og gjett hvor motstanderens skip befinner seg! Spillerne gjetter på ett grunnstoff etter tur, i håp om å treffe en rute med et fiendeskip på. Den som treffer alle grunnstoffene under de fire motstanderskipene først, vinner!


Utstyrsliste

2 stk whiteboardtusjer
4 stk laminerte periodesystemer
2 stk filmapper
Binders


Før dere spiller

GJØR DERE KLAR! Hent tusj, to filmapper, fire periodesystemer og binders. Fest mappene sammen med en binders, slik at det blir en skillevegg mellom dere og motstanderen ikke ser brettet ditt. Hver spiller fester «fiendekartet» (periodesystemet til motstanderen) under bindersen på hver side av skilleveggen, og sitt eget periodesystem på pulten i hver deres mappe.

SETT I GANG! Plasser først skipene rundt omkring på ditt eget periodesystem ved å tegne en ring rundt en rekke med grunnstoff. Skipene tegnes enten vertikalt eller horisontalt (ikke diagonalt). Hver spiller har fire skip i ulike lengder: 2-skip, 3-skip, 4-skip og 5-skip.

TIPS: Husk å viske vekk tusjstrekene når du er ferdig! Bruk klut eller fingeren din.

Regler

 1. FYR LØS! Spillerne sier navn på grunnstoff etter tur. Motstanderen sjekker dette grunnstoffet på sitt eget brett, ser om det befinner seg et skip over det og sier enten «bom» eller «treff».
 2. HOLD STYR PÅ KANONKULENE! Marker skuddene dine på periodesystemet på skilleveggen. Her kan man for eksempel tegne en prikk for å symbolisere en bom og en X for treff.
 3. KABOOM! Når et av dine egne skip har blitt truffet markerer du grunnstoffet med en X. Blir hele skipet truffet, kunngjør du at skipet har sunket.
 4. Første spiller til å senke alle fiendeskip vinner!

Updated on 27. mars 2020

Hva synes du, var dette nyttig?

Relatert innhold

Gi din kommentar