1. Home
  2. Relasjonsbygging
  3. 5. - 7. trinn
  4. Sosiallæring via nett
  1. Home
  2. Relasjonsbygging
  3. Sosiallæring via nett

Sosiallæring via nett

Sosialisere over Internett med elevene i klassen din:

I denne tiden har ikke elevene mulighet til å se hverandre, leke, spille og være med hverandre som de pleier. Det faglige fokuset er viktig, men vi må ikke glemme det sosiale. Mange elever er flinke til å ta kontakt med medelever, men det er alltid noen som syns dette kan være vanskelig og som kunne trengt litt hjelp for å komme i kontakt med sine venner fra klassen.

Steg 1:

Del inn klassen i grupper på 4-6 elever. Hvordan du som lærer velger å dele inn er helt opp til deg. Vi har brukt vennegrupper.

Steg 2: Finn en plattform der alle kan delta i samme chat/rom. Vi bruker “google hangouts”, “google meet” og google teams” andre alternativer kan være Zoom og skype. Når du har opprettet et rom der elevene kan møtes for å se hverandre og prate er det greit at de har noe å forholde seg til, dette gjør det lettere å holde praten i gang.

Spill 1:

https://skribbl.io/ – Dette er et tegnespill. Spillet fungerer enkelt og greit på den måten at hver elev logger seg inn med sitt navn/eventuelt annet brukernavn etter en av elevene eller lærer oppretter et rom. Så langt har vi valgt at lærer oppretter rom og forlater spillet når elevene er kommet i gang. Lærer kan selvsagt også være med 🙂

• Trykk på knappen “create private room”

• Trykk på “copy”

• Lim inn linken i samtalerommet
  • Elevene klikker seg inn
  • Skriver inn navn
  • Trykker play

Dette spillet er morsomt, lærerikt og sosialt. Elevene skal etter tur prøve å tegne et av tre alternativer på tid. De som ikke tegner skal prøve å gjette hva som blir tegnet. Jo fortere du gjetter jo flere poeng får du. Den som tegner får også poeng når de andre klarer å gjette hva han/hun har tegnet. Spillerne som skal gjette ordet får også oversikt over hvor mange bokstaver ordet inneholder, hvis spillerne som skal gjette bruker lang tid vil det etterhvert dukke opp enkelte bokstaver som ordet inneholder.

Spillregler: – Den som lager spillet bestemmer hvor mange runder med tegning som skal gjennomføres, hvor lang tegnetid tegneren skal ha og kan også velge valgfrie ord om ønskelig. Dette kan være greit om det er lærer som oppretter rommet, hvis man for eksempel har hatt om et tema. Da kan man plotte inn ønskede ord som skal dukke opp.

Spillet finnes med både norsk og engelsk ordbok.

Det beste er egentlig bare å prøve det ut selv. Er lov å ta kontakt hvis dere behøver hjelp. Stor suksess på 5.trinn! Både sosialt og lærerikt.

Updated on 20. april 2020